Leasing af bil

Det har aldrig været billigere at lease.Og i mange tilfælde er det billigere at lease bilen end at købe den, og samtidig bliver man ikke overrasket over uforudsete værkstedsregninger.

Hvad er leasing?

At lease svarer til at leje. Ved at lease en bil, en computer eller en DVD-afspiller har du brugsretten, men ikke ejendomsretten. Når lejeperioden udløber, skal det leasede leveres tilbage i en stand, der svarer til almindeligt brug  og ælde.
Der betales en månedlig leje i en bestemt periode.
Leasingkontrakten kan opsiges med et varsel.
Leasede genstande må ikke sælges eller pantsættes.

Hvorfor skal man lease ?

Når du overvejer at skal ud og have en ny eller brugt bil er der meget at tænke over, det er en stor beslutning at skal have en anden bil, det er ofte den største udgift i budgettet efter huslejen. Mange familier sidder forholdsvis hårdt i det og ønsker ikke nogle uforudsete udgifter til reperationer. 
Leasing er for alle og især for dem der der ønsker sig et overskueligt og stabilt budget uden uforudsete udgifter.

Fordel at lease

Leasing af biler tordner frem i danmark, blandt privat og firma. i 2010 var hver tredje nyregistreret en leasing bil. Og der vil komme flere og flere der leaser bilen - og med god grund, der er mange gode grunde til at lease bilen fremfor at købe. Når du skal ud og lease en bil kan du næsten selv bestemme hvor meget du vil betale i leasing om måneden. du kan nemlig selv bestemme om du vil lease en ny bil eller om du vil lease en brugt bil. prisen afhænger selvfølgelig af bilens pris, hvor gammel den er og hvor mange kilometer du kører om året. Du skal heller ikke bekymre dig om hvad du kan få for bilen når den skal sælges igen, og du skal have en ny. Du skal heller ikke spekulere på om der er gammel gæld i bilen. 

Hvornår kan det betale sig at lease bilen ?

En privatleasing-kontrakt lyder normalt på 15.000-20.000 km om året, kører man mere end det stiger prisen uforholdsmæssig meget. Som udgangspunkt er det en økonomisk fordel at lease bilen, når man kører under 15.000 - 20.000 km om året. Hvis du f.eks kører 40.000 om året kan det anbefales at købe en ny eller bedre brugt. Det er simpel hen for dyrt at lease en bil der skal køre så mange kilometer. Så hvis du er kilometerkrævende og bruger privatbilen på jobbet mod betaling af kørepenge kan det ikke betale sig at lease bilen. Det er svært at sige hvornår man skal lease en bil eller købe, det er som regel en individuel løsning for alle. Vi kan anbefale at du finder hvilken bil du vil have, og så laver et regnestykke der passer på dig og dit kørselsbehov.

Mange leaser, da de så ved hvad den faste udgift er hver måned i budgettet, og så kan de få en ny bil om 3 år. 

Hvilken bil skal man lease

Det er selvfølgelig helt individuelt hvilken bil man vil lease, leasingprisen hænger sammen med bilens pris. Der er nogle bilmærker hvor differencen er betydelig større end andre, på om man leaser eller køber bilen. 

Luksusbiler fra Mercedes og BMW er meget billigere at lease frem for at købe, Her kan du spare op til 5.000 kroner om måneden. Det er også en fordel på mellemklassebiler som Golf, mondeo m.m - her kan du spare ca. 2000.- kr pr måned ved at lease frem for at købe, Det er lidt billigere at lease de små biler til under kr. 150.000, her kan du spare ca. 250-500 kr. om måneden.

På nedenstående links kan du læse mere om de enkelte bilmærker : 

Service-eftersyn

Når du leaser en bil er service-eftersyn som regel includeret i leasing prisen, så du står lige pludselig ikke med en stor regning fra værkstedet som overstiger dit månedlige rådighedsbeløb. Ved de fleste leasing selskaber er der mulighed for at lave en dækaftale, så skal du ikke bekymre dig om hverken sommer eller vinterdæk -dit værksted står for skiftning og opbevaring når vejret kræver det.
 

Ofte stillede spørgsmål :

Autohjælp :

Autohjælp kan vælges som tilvalg i leasingaftalen. Så er du dækket i hele Europa hvis uheldet skulle være ude. Følg følgende link og løs mere om Autohjælp

Brændstof:

Brændstof er ikke med i leasingydelsen, der er dog i nogle leasingselskaber mulighed for at får et benzinkort hvor man har mulighed for at opnå nogle gode rabatter på benzin og diesel.

Dæk :

Du har mulighed for at tilvælge dækordning i din leasingaftale mod betaling af en højere ydelse. Dækaftalen omfatter vinter og sommerdæk, samt udskiftning når vejret tillader det. Reperationer på dæk og dækopbevaring er også includeret i aftalen.

Ekstraudstyr :

Du bestemmer selv hvilket og hvor meget ekstraudstyr du vil have monteret i bilen, det bliver medregnet i leasingaftalen. Hvis du selv monterer noget ekstraudstyr, skal det fjernes fra bilen inden leasingaftalen ophører.

Forsikring :

Der er altid ansvarsforsikring på bilen. Hos nogle selskaber er der mulighed for få kasko forsikring på bilen, ellers skal du selv sørge for kasko.

Glasskade :

Der er ofte mulighed for at tegne en glasskadeforsikring i leasingaftalen. Ellers er det din egen forsikring der skal dække skaden. Hvis du ikke har en glasskadeforsikring og uheldet er ude og du skal have lavet en reperation eller have skiftet ruden er det på egen regning.

Grøn ejerafgift :

Grøn ejerafgift skal du selv betale, da den ikke er indeholdt i leasingaftalen.

Førstegangsydelse:

 Jo højere førstegangsydelse – jo lavere månedlig ydelse. Du kan bruge førstegangsydelsen til at nedsætte den månedlige ydelse. Førstegangsydelsen svarer som regel til ca. 10-15% af bilens pris. Førstegangsydelsen betales ikke retur når leasingaftalen ophører.

Leasingydelsen :

Leasingydelsen er beregnet ud fra førstegangsydelsen, bilens pris og hvor mange kilometer du kører om året. Hvis du kører mere end det aftalte i km. leasingaftalen kommer du til at betale et engangsbeløb når aftalen ophører. Du kan også få den rettet løbende, så bliver du ikke overrasket den dag du skal aflevere bilen tilbage.

Opsigelse af leasingaftalen:

Du kan som regel opsige din leasingaftale med 1 måneds varsel. Tjek dit eget leasingselskab for detaljer.

Registreringsattest:

Er som regel betalt af leasingselskabet. Husk du skal have registreringsattesten med hvis du skal ud af landet.

Service:

Service af bilen er omfattet af leasingaftalen, du er ansvarlig for at serviceintervallerne overholdes, og for at bilen er iorden, herunder tjekke olie m.m

Skade:

Sker der en skade på bilen skal den udbedres og betales af det forsikringsselskab hvor bilen er forsikret. En skade har ikke nogen betydning for leasingydelsen. Hvis du laver en skade der ikke dækkes af forsikringen, skal den betales af leasingtager.

Bilvask:

Hos nogle selskaber har man mulighed for at få rabatordning på bilvask. Tjek dit leasingselskab for yderligere information.

Aflevering:

Når leasingperioden udløber, får du ikke førstegangsydelsen retur og du kan heller ikke købe bilen. 

Aflevering af bilen

En ulempe ved at lease bilen, kan være når den skal afleveres igen til leasing selskabet. Her gennemgår man bilen meget grundig, og man skal afregne hver en lille skramme, en bil man normal syntes er i god stand kan lige pludselig blive dyr at aflevere tilbage. Det kan være en god ide at få en uvillig til at gennemgå bilen inden man afleverer den tilbage til leasingselskabet.

 

Bedre lyd i bilen: Pioneer Bilstereo