A-kasse og Fagforening

Her på siden får du et overblik over A-kasser og Fagforeninger i Danmark. Du har også mulighed for at finde de bedste og billigste A-kasser og Fagforeninger i landet. Her på siden giver vi dig mulighed for at få besvaret spørgsmål omkring dagpenge og dagpengeregler - endvidere kan du finde information om A-kasse og fagforening for selvstændige og studerende. hvad er forskellen mellem A-kasse og Fagforening ? følg nedenstående link og vi hjælper dig med svaret. Du kan også finde reglerne omkring at skifte A-kasse. 

Ved at følge de nedenstående links kan du få svar på spørgsmål vedr. A-kasser og Fagforeninger i Danmark. 

A-kasse

Hvorfor vælge en A-kasse ?  Med finanskrisen rullende forbi udenfor vinduerne er det en god ide at blive medlem af en A-kasse. Nedgangen i mange virksomheder har været med til at mange jobs bliver nedlagt og sparet væk. Det kan være det job man har haft i mange lige pludselig forsvinder og så står man pludselig uden arbejde. Så er det en stor fordel at være medlem af en A-kasse.  

A-kassen :

A-kassen er den økonomiske sikkerhed man har som arbejdsledig. når man er medlem af A-kassen har man ret til at få udbetalt dagpenge fra den første ledighedsdag. 

A-kasser :

Der er mange A-kasser i danmark at vælge imellem - mange A-kasser er fagligt relaterede f.eks : Jordmoderforeningen. Der findes også en række tværfaglige A-kasser der henvender sig til alle faglærte og ufaglærte personer uanset job. 

Billigste A-kasse :

De tværfaglige A-kasser er også ofte de billigste A-kasser, uanset hvilken A-kasse man vælger er dagpengesatsen den samme, så hvorfor ikke spare nogle penge og vælge den billigste A-kasse. 

Bedste A-kasse :

Når man skal melde sig ind i en A-kasse, vil man jo gerne vælge den bedste A-kasse. Der er mange gode A-kasser til fornuftige medlemspriser, vi har valgt nogle A-kasser som vi mener er de bedste A-kasser i forhold til priser og medlemstilfredshed. 

Arbejdsløshedskasse :

På grund af den usikre økonomi i Danmark har mange danskere oplevet af blivet fyret på deres arbejdsplads, og er man ikke medlem af en arbejdsløshedskasse, kan have store økonomiske konsekvenser.

Er du ikke medlem af en arbejdsløshedskasse, så meld dig ind NU !

Man ved jo aldrig hvornår den økonomiske krise rammer din arbejdsplads. 

A-kasse for selvstændige :

Kan man være medlem af en A-kasse som selvstændig ? Der findes en række tværfaglige A-kasser der henvender sig til selvstændige erhvervsdrivende.

Det kan være en god ide at være medlem af en A-kasse som selvstændig. Hvad gør man hvis man bliver syg og ikke kan passe sin virksomhed eller hvis man bliver nødt til at lukke sin virksomhed ? 

A-kasse for studerende :

Studerende kan blive medlem af en A-kasse 3 måneder for man afslutter sin uddannelse. Meld dig ind - hos flere A-kasser er det gratis at være medlem som studerende. Hvis man ikke kan finde et job når man er færdig med sin uddannelse er det en stor fordel at være medlem af en A-kasse, så har man ret til dagpenge. Alternativet er understøttelse som er et meget mindre beløb hver måned. 

Fagforening :

Han man behov for juridisk tryghed på jobbet, skal man være medlem af en Fagforening. En Fagforening hjælper deres medlemmer med uoverstemmelser i forhold til ansættelsesforholdet - det kan være i forb. med : Ansættelse, overarbejde, fyring, barsel, pension, sygdom. m.m. 

Fagforeninger :

I Danmark er der  68 fagforeninger, der er en række Fagforeninger der henvender sig til en speciel faggruppe. Der findes også nogle Fagforeninger der henvender sig til alle ufaglærte og faglærte personer- uanset arbejde. her kan alle blive medlem og være juridisk sikret. 

Billigste Fagforening :

De tværfaglige Fagforeninger er også de billigste Fagforeninger. de er dog ikke med ved forhandlingsbordet når der forhandles overenskomst, men du er stadig juridisk sikret i de billigste Fagforeninger, så hvorfor ikke vælge den billigste Fagforening og spare penge. 

Dagpenge :

Når man er medlem af en A-kasse har man ret til at få udbetalt dagpenge, dagpengesatsen er ens for alle A-kasser - kr. 766,- pr. dag. Der er mulighed for i nogle A-kasser at tegne en lønsikring så man kan få udbetalt et højere beløb pr. måned. 

Dagpengeregler :

Normalt kan man få udbetalt dagpenge fra den første ledighedsdag, Der er dog en række dagpengeregler der skal overholdes for at få udbetalt dagpenge.

Man skal bl.a have været medlem af en A-kasse i et år.  

Skifte A-kasse :

Som medlem af en A-kasse kan du altid skifte til en anden A-kasse. Du skal bare melde dig ind i den nye A-kasse og de sørger for at flytte dig. Når du skifter fra en A-kasse til en anden følger din optjente anciennitet med, d.v.s at rettigheder og medlemsperioder følger med.  

Forskel mellem A-kasse og Fagforening :

A-kasse og Fagforening bliver ofte forvekslet, det er dog 2 vidt forskellige ting : A-kassen står for den økonomiske sikkerhed hvis du skulle blive ledig. Fagforeningen står for den juridiske sikkerhed overfor din arbejdsgiver. 

Lønsikring :

Lønsikring er en privattegnet forsikring som mange a-kasser tilbyder. Hvis man tegner en lønsikring har man mulighed for at få udbetalt et større beløb hver måned. Lønsikring ordningen er individuel og kan tilpasses efter dine ønsker og behov.